FERSK MAIS RETT FRA ÅKEREN

Den ferskeste og beste maisen plukker du selv. Det er både spennende og gøy å gå på jakt etter de beste maiskolbene i åkeren. Legg kolbene på grillen, i en kjele med kokende vann eller bruk de rå i salaten. Søtt, saftig og sunt.

Den varme sommeren i år gjør at vi får en rekordtidlig start på sesongen. Vi åpner onsdag 21. august kl. 11.00. Velkommen til gårds!

┬®Andreas_Bache-Wiig_4771_web.jpg

mais ER FERSKVARE!

Mais er en ferskvare som vi i Norge ikke er så godt kjent med. Er det mais på menyen i norske hjem er det gjerne i form av hermetikk, sous vide eller "fersk" importert mais som er langt over holdbarhetsdato, fordi dette er en ferskvare som ikke tåler så lang lagring. På Bjørke gård er vi opptatt av å vise fram hvilke kvaliteter ferske maiskolber har, og at dette er et helt annet produkt enn de variantene som normalt er å få kjøpt i norske dagligvarebutikker.

Vår selvplukksesong varer normalt fra midten av august og til slutten av september. Mer informasjon om selvplukk av mais og gårdsbutikken på Bjørke, kan du lese om under fanen "GÅRDSBUTIKK". 

┬®Andreas_Bache-Wiig_4458.jpg

Det aller beste er å plukke maisen i åkeren selv, men vi har og et samarbeid med Norgesgruppen om å tilby fersk mais i noen av deres utvalgte butikker. Vi leverer maiskolbene innpakket i sine egne blader for at de skal holde den ferske kvaliteten så lenge som mulig. Se etter det gule merket fra Maisgården Bjørke neste gang du er i en Meny butikk.

┬®Andreas_Bache-Wiig_4260_NETT.jpg

Maiskolbene pakkes i kasser og kjøles ned før de sendes ut til butikkene. Vi og våre samarbeidspartnere jobber for at det skal ta kortest mulig tid fra maisen høstes til kunden kan få den hjem på kjøkkenet. Følg linken under for tips om hvordan du best tar vare på den ferske maisen. Maisen kan også fryses, så du kan spise favorittmaten din året rundt.